KOntakta oss
kontakta oss

Att samtala om hopp

26 oktober, 2018

I veckan besökte jag seminariet Maten, hälsan & klimatet där man diskuterade hur de tre påverkar varandra. En av talarna var en av landets mest kända klimatforskare och agronomer, Johan Rockström.

”Vi i Sverige är ett av de länder som har bäst förutsättningar för att kunna göra de förändringar som krävs för att reducera klimatförändringarna, så vi måste göra det! Vi måste ta täten och visa andra länder att det går.”
Rockström var hoppfull, men samtidigt tydlig med att vi måste skrida till handling nu om vi ska hinna göra skillnad för klimatet. Rockströms bästa tips för hur man kan minska sin klimatpåverkan: Ha samtal om dessa frågor för att skapa en rörelse, gör det du kan för att ta detta på allvar, försök bli fossilfri så fort det går – och sluta släng mat.
”Det kan vara det viktigaste du gör den här veckan.”
Kvällens sista talare var Solitaire Townsend, från hållbarhetsbyrån Futerra. De gjorde en undersökning bland konsumenter om de tror att vi fortfarande kan vända klimatförändringarna. 56 procent var optimister, 20 procent pessimister, 4 procent förnekare och 14 procent var fatalister. Townsend förklarade att hon blev speciellt oroad över fatalisterna, de som tror att det är kört. Särskilt oroande var att de flesta inom gruppen fatalister var unga under 35 år. Efter denna insikt skapade

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu