Att skapa värde – och mota meningslösheten

En isande känsla i magtrakten och meningslösa varumärken är i fokus i veckans spaning.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrevAGFO weekly,signa upp gratis här

I veckan fick jag en klump i magen. Anledningen var artikeln ”Fyra av fem varumärken skulle kunna försvinna utan att någon skulle bry sig”. I artikeln, som går att läsa här, redogörs för en ny rapport som har undersökt konsumenters förhållande till varumärken. Resultatet? 77 procent av alla varumärken skulle kunna försvinna utan att någon bryr sig. Ridå.
Och det har blivit mer meningslöst på senare år enligt rapporten: ”Andelen meningslösa varumärken är den största hittills sedan mätningarna startade för elva år sedan”. Och till råga på allt är visst 58 procent av allt innehåll som skapas av världens 1800 ledande varumärken dåligt, irrelevant och misslyckas med att leverera på konsumenternas förväntningar.
Så där satt jag och funderade över Agfo. Idén till Agfo föddes i maj 2017 och sedan dess har vi skrivit spaningar varje vecka, hållit tio Agfo talks och åkt Sverige runt för olika föreläsningar. Allt med ett syfte för ögonen: att fördjupa och förklara förändringar som pågår, öppna upp dialogen och knyta ihop matsystemet.
Är vi på rätt spår? Möter vi dina behov i din roll i livsmedelskedjan? Vad saknar du? Vi

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram