Succé för lokal e-handel, jordbruket som del av klimatlösningen och smarta sensorer i kylskåpet. Det är några av veckans nyheter inom agtech och foodtech.
Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly – gratis Signa upp här
Kläckte idén i bastun – nu är det skarpt läge
Så tog de idén från bastusnack till tusen ton om året. Snart skördar startupföretaget Ljusgårda sina första fem ton rucola i en före detta träindustrilokal i västgötska Tibro. (AGFO) Läs mer ➔
Jordbruket del av klimatlösningen
I tre delar har programmet Vetandets värld tagit sig an frågan om hur Sverige ska möta klimatmålen. Jordbruken bidrar med 13 procent av Sveriges utsläpp av klimatgaser. Men till skillnad från transport och industri kan jordbruket även vara en del av lösningen av klimatproblemet. (SR) Lyssna här ➔
Smart förpackning varnar för dålig mat
Foto: Ovie
Nu kommer appen som talar om för dig när det är dags att slänga mat som har blivit dålig. Lägg maten i en viss förpackning eller sätt en sensor på lådan så meddelar appen när det förmodligen har blivit dåligt. (Techradar) Läs mer ➔
10 startups utvalda av dansk jätte
Integrerat växtskydd, dataanalys för högre skördar och en mjukvarutjänst som bestämmer exakt färskhet och kvalitet på mat i hela värdekedjan