Bland kvantkalkylering och 3D-mat

Matlandskapet målas om. Den som tror sig kunna sitta lugnt i båten kan se sig om efter ett nytt jobb. Så sade en global bärproducent som jag pratade med under Global Future Farming Summit i Nederländerna i veckan.
Hen var där för att lyssna in, se vad en cirkulär livsmedelsproduktion, 3D-printad mat och data innebär för deras företag och vilka affärsmöjligheter som finns.
På tal om 3D-printad mat, jag fick titta in i laboratoriet där forskning på just det pågår. Läs intervjun med Jerome Diaz här. Fler intervjuer kommer. Det går också att följa twitterflödet från eventet här.
”Det finns ännu inte, men det kommer att bli enormt”
Jag tar med mig ett huvud fullt av tankar och tre insikter hem:
Cirkulär livsmedelsproduktion är det nya gröna
Wageningens universitet lägger mycket forskningspengar på att se hur varje del i ett samhälle kan optimeras med noll spill. I korthet. Gödsel ger näring till jorden, djur matas med matsvinn eller foder som inte människor kan äta. Varje jordplätt används för produktion som den är bäst lämpad för.
Kvantkalkylering kommer att förändra allt
Det finns ännu inte, men det kommer att bli enormt. Det menar Deborah Nas, professor vid TU Delft. Kvantkalkylering handlar mycket förenklat om databehandling på en ofattbar nivå jämfört med vad dagens datorer

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram