Blodet avslöjar vad du ska äta

Utbudet av mat har aldrig varit större och tyvärr visar de senaste siffrorna att det även gäller varannan svensk, som faktiskt kvalar in som överviktig, med ett BMI över 25. Är lösningen en app som guidar dig rätt i matdjungeln utifrån ett blodprov som du lämnat och som berättar hur just du ska äta?
Det tror Theresia Silander Hagström, grundare av startupen Eatit. Hon och hennes kollega Oytun Yildirimdemir har utvecklat en digital dietist som använder artificiell intelligens för att hjälpa människor att förbättra sin hälsa genom individualiserade kostrekommendationer och recept. Vidareutvecklingen på konceptet Eatit är att kunden får de utvalda råvarorna levererade hem till dörren.
Vi passade på att intervjua TheresiaSilander Hagström när hon deltog i vår paneldebatt om personaliserad mat på AGFO Talk.
Behöver vi verkligen personaliserad mat?
– Ja, det tror jag, eftersom vi alla har olika motivation och relation till mat. Vi vet att vissa saker är nyttiga, men vi kan inte med att äta broccoli i veckor. Därför tror jag att det är viktigt att få veta vilken mat som är nyttig för mig och min livssituation. Mat kan vara både god och nyttig om den skräddarsys efter individen.
Vad har ni för bakgrund?
– Vi är ingenjörer i industriell ekonomi från

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram