KOntakta oss
kontakta oss

Cirkulär matproduktion – utopi eller framtid?

21 mars, 2019

Går det att skapa en matproduktion där allt har ett värde och som ger noll avfall? Det var en av frågorna runt ämnet cirkulär matproduktion som drog fullt hus till panelsamtalet AGFO talk. Hela eventet är inspelat och finns längre ned i artikeln.

Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev, signa upp gratis här.

Cirkulär livsmedelsproduktion handlar i sin enklaste form om att skapa ett system där avfall inte uppstår och resurser behålls i ett kretslopp. Det kan ge vinster i form av mindre användning av vatten och mineralgödsel och samtidigt vara en vinst för ekonomin och miljön.
Ingela Wickman Bois, rådgivare inom cirkulär ekonomi och strategisk hållbarhet, sammanfattar krasst läget:
– Anledningen till att vi befinner oss här är att vi nått vägs ände.

I panelen:
Niklas Wennberg, grundare Stadsjord, Bengt Persson, VD Foodhills, Ingela Wickman Bois, rådgivare inom cirkulär ekonomi och strategisk hållbarhet, Per-Anders Langendahl forskare vid institutionen för ekonomi SLU. 

Niklas Wennberg, grundare och verksamhetsledare Stadsjord, blir smått frustrerad över att det är samma diskussion som för snart trettio år sedan.
– Det är bara delegationerna, logotyperna och folket som har bytt namn. Men fortfarande har man inte löst de elementära kretsloppsfrågorna.
Lagstiftningen hänger inte med
Per-Anders Langendahl, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, påpekar att de biologiska

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu