”Dags att det blir action – på riktigt”

Oavsett om du läser Agfo Weekly för första gången eller har hängt med länge: vi är väldigt glada över att du här. För utvecklingen av matsystemet tar inte paus. Det gör inte vi heller.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig gratis här

Allt mer ljus lyser över matsystemet, dess utmaningar och möjliga lösingar. Två tunga rapportsläpp under våren har gett skjuts åt diskussionerna: EAT-Lancet rapporten som släpptes i början av året och rapporten från IPBES som visar att vi måste vända utvecklingen för en hotad biologiska mångfald. Som experten Torbjörn Ebenhard säger i en intervju hos oss: ”Klimatfrågan har trängt ut biologisk mångfald. Vi måste jobba med båda integrerat, annars finns risken att göra stor skada.”
För det gäller att hålla många perspektiv i huvudet samtidigt. Därför hade vi under våren regenerativt jordbruk och cirkulär matproduktion som teman för våra Agfo talks. Vi har också haft förmånen att besöka många olika event och konferenser. Och många gånger är samarbete och samverkan frekvent använda ord på scen. Nu hör vi fler och fler personer uttrycka en otålighet: ”Vi vet att vi behöver samarbeta mer över. Men det är dags att det blir action – på riktigt”. Blir det en actionfylld höst? Låt oss hoppas det.
Under juli kör vi en sommarupplaga av Weekly med spaning varje

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram