KOntakta oss
kontakta oss

Dags att kavla upp ärmarna

14 september, 2018

Insikter från årets upplaga av Livsmedelsdagarna.
Den här veckan vallfärdar livsmedelsbranschen till Tylösand. Under två dagar bjuder Livsmedelsdagarna in till inspiration, samtal och nätverkande. Självklart finns team Agfo på plats (följ gärna vår bevakning på twitter).
Tre insikter från årets konferens:
Definiera ordet hållbart
Många av talarna återkommer till vikten av samarbete genom hela livsmedelssystemet för att klara hållbarhetsutmaningarna framåt. Samtidigt poängteras vikten av att faktiskt vara överens om vad begreppet hållbart betyder. ”Det är extremt viktigt att vi har en gemensam syn på vad hållbart innebär, så att vi kan gå vidare tillsammans”, sade Agneta Påander, Orkla Foods Sverige.
Det finns fler ord som behöver en gemensam innebörd. Vad tycker du?
Gå från tanke till verkstad
”Klimatneutral är inte längre ett slutmål, det är ett mellanmål”, sade Kaj Török, hållbarhetschef hos Max Hamburgare. Han vill att fler företag tar tag i frågan att blimer än klimatneutral – att bli klimatpositiv. Max har analyserat sin klimatpåverkan, allt ifrån lantbrukarens jord till gästens resa till restaurangen, och klimatkompenserar genom att plantera träd för 110 % av utsläppen. Vad gör ditt företag? Hör av dig och berätta om fler goda exempel.
Från rak linje till cirkulärt system
”Vi måste tänka mindre rak linje och mer cirkulärt system” poängterade Bengt Persson, från Foodhills, under sin presentation. De jobbar stenhårt med skapa en hållbar utveckling genom

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu