KOntakta oss
kontakta oss

Därför investerar de i matsvinn

23 januari, 2018

Nya entreprenörer bekämpar matsvinnet. I ryggen har de flera tunga investerare. Tove Larsson från Norrsken Foundation ser en lönsam framtidsbransch.
Ryska köp- och säljsajten Avitos grundare är två investerare som har gått in med medel i några av de svenska företag som AGFO listat i kollen av matsvinnsföretag. Även Ikea-koncernen sällar sig som investerare.
Flera av matsvinnsföretagen är startups och om de blir lönsamma återstår att se. Enligt Tove Larsson, investment manager hos Norrsken Foundation som investerat i Karma och Matsmart, är efterfrågan på lösningar kring matsvinn stark. Och där det finns efterfrågan finns förutsättningar för lönsamhet.
– Även om vi med Matsmart och Karma främst har investerat på grund av deras smarta lösning på matsvinnsfrågan, ser vi detta som kommersiella investeringar. Vi tror att med stora utmaningar, som matsvinn, kommer också stora affärsmöjligheter. Och när det gäller matsvinn så finns det även ekonomiska incitament för såväl producenter som konsumenter av mat att minska andelen som slängs, säger Tove Larsson.

Norrsken Foundation investerar i entreprenörer som tar sig an stora problem, som matsvinn.
– Att bolag som Matsmart och Karma blir lönsamma genom att lösa miljöproblem ser vi som väldigt positivt. Då finns det bra förutsättningar att växa så att ännu mer mat kan räddas, enligt Tove

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu