KOntakta oss
kontakta oss

Därför lyckas Danmark med sin matinnovation

7 mars, 2019

Vårt grannland må vara litet till ytan, men som matland är de stora. AGFO pratar med Lone Ryg Olsen, VD på Danish Food Cluster i Danmark, för att höra hur dansk agtech och foodtech mår.
– Branschen mår väldigt bra. Det är en av landets starkaste sektorer. Dansk matindustri producerar kring tre till fyra gånger mer mat än man behöver för att försörja sin egen befolkning, så matexporten är ett av landets största näringar, säger Lone Ryg Olsen.
Danish Food Cluster är en hubb som jobbar med att främja dansk matinnovation. De bygger broar mellan forskning, startups och etablerade aktörer inom livsmedelsbranschen.
Danish Food Clusters medlemmar, som för närvarande är cirka 170 stycken, står för mer än 75 procent av matindustrins omsättning i Danmark. I och med det täcker hela kedjan från jord till bord, men med tyngdpunkt på foodtech.
De har alltså många av Danmarks livsmedelsjättar under sitt paraply, men även startups. Danish Food Clusters uppgift att i mångt och mycket att koppla ihop olika aktörer.
”De är i desperat behov av allt”
Vad behöver startups när de kommer in som medlemmar hos Danish Food Cluster?
– De är i desperat behov av allt. Det första vi gör är att ta reda på vad som är mest angeläget.

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu