KOntakta oss
kontakta oss

De gör kläder av rester från åkern

6 april, 2018

Kläder från skörderester, automatisering framgångsfaktor för näthandlare – och delad traktordata. Häng med när vi summerar veckans nyheter inom foodtech och agtech.
TEKNIKEN
Uppkopplade förpackningar är framtiden
Internet of packaging är här! Pappersindustrin BillerudKorsnäs dotterbolag BK Venture tar fram framtida förpackningslösningar genom att investera i intressanta startups. (AGFO)
MATEN
Gör kläder av rester från skörden
Framtidens hållbara mode görs av rester som blir kvar på åkern efter skörd, menar Crop A Porter. De gör textilier av fibrer från svinn vid lin-, sockerrör- och ananasproduktion – vilket ger en extra inkomst för lantbrukaren. (Huffington Post)
MATEN
Arla tittar på växtbaserade produkter
Arla Foods planerar produkter med vegetabiliska tillsatser. Detta för att möta de förändrade konsumenttrenderna. (ATL, betalartikel)
MÄNNISKORNA
AI och automatisering nyckeln för näthandlarjätte
Ocado med helautomatiserade lager med robotar som plockar varor är en veteran i branschen. Automatisering är en av företagets främsta framgångsfaktorer. Och det ryktas om ett Ica-samarbete. (Fri-Köpenskap)
PSST
 Vill du ha vår omvärldsbevakning till din mejl? Signa upp på AGFO weekly, din bästa kompis i din inbox! Vi tar oss an framtidens matkedja, varje fredag morgon   Signa upp på studs här 
PENGARNA
Genomredigering på växter ska inte regleras i USA
Genom att inte reglera vill man möjliggöra innovation där det inte finns risker, enligt USDA. Crispr/Cas9 är ett exempel på genomtekniken som har uppmärksammats. Inom EU har inget motsvarande beslut tagits. (Gentekniknämnden)
TEKNIKEN
Traktorjätte

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu