KOntakta oss
kontakta oss

”De har muskler och vi har innovationen”

11 oktober, 2018

Svenska foodtech-startupen Grönska blir först i Norden med att odla färska örter och bladväxter direkt i Coops matbutiker.
Grönska odlar sedan fyra år tillbaka grönsaker och örter i en nedlagd värmecentral i Hammarbyhöjden söder om Stockholm. Samarbetet med Coop är en del av Grönskas koncept GrowOff, för odling direkt i butik.
Butikerna som är först ut med odlingarna är Stora Coop i Danderyd och Stora Coop i Åkersberga. Basilika, koriander och flera andra örter och sallater kommer att finnas i Grönskas odlingsskåp i butikernas grönsaksavdelningar. 
”Vi är alltid intresserade av olika sätt att odla mat mer hållbart och lokalt. Med Grönska blir det hyperlokalt i och med att odlingen sker i våra butiker. Vi ser fram emot att göra Grönska tillgängligt för våra kunder och medlemmar, som efterfrågar prisvärd och hållbar mat”, säger Charlotta Szczepanowski, chef Hållbarhet och Kvalitet på Coop, i ett pressmeddelande.
Tekniken är baserad på vertikal odling, som innebär att man odlar i hyllsystem försedda med LED-lampor som ersätter solljus och näringslösning som plantorna står i.

Natalie de Brun, medgrundare av och ekonomi- och marknadschef på Grönska, varför just Coop?
– För att Coops hållbarhetsarbete är helt i linje med Grönska plus att de vågade satsa på Grönska och på GrowOff! Känns roligt

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu