De rustar svensk inomhusodling

Plantagon, Ljusgårda och Björkekull använder dem – de vertikala odlingstornen. AGFO pratar med Refarmers som är licenstagare i Europa för ZipGrow som syns i allt fler inomhusodlingar, speciellt i Sverige.
Refarmers är ett franskt företag med bas i Lyon som 2015 fick licens i Europa på amerikanska Bright Agrotechs produkt ZipGrow. Idag säljer Refarmers till 16 europeiska länder och de största kunderna finns i Sverige.
– Sverige har gott om early adopters och verkar därför öppet för nya innovativa lösningar. Finland och Norge känns betydligt mer konservativa, och Danmarks långa tradition av jordbruk gör att de redan har en väl fungerande jordbruksförsörjning som man inte ändrar på i första taget, säger Eric Dargent, grundare av Refarmers.
Norden är en självklar marknad eftersom vi inte kan odla utomhus året om, men gärna vill konsumera bladgrönt och kryddor hela året.
– Vi vill se professionella inomhusodlare som kan ta ut maximal skörd i stadsodlingar, liksom vanliga konsumenter som anlägger sina egna vertikala trädgårdar, säger Eric Dargent.

 Gillade du det här? Då kommer du att älska vårt nyhetsbrev!  Signa upp gratis här

Tre gånger skörden
Det är relativt enkelt att i befintliga växthus installera det 1,5 meter höga vertikalodlingssystemet som med rätt skötsel, enligt Refarmers själva, kan ge tre gånger så

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram