KOntakta oss
kontakta oss

Den biologiska mångfalden tar plats

18 januari, 2019

Cirkulär produktion, hälsa och trendiga ingredienser. Vår gästspanare Sara Maxence rapporterar från ett hektiskt Fancy Food Show i San Fransisco.
Jag går runt på mässgolvet och insuper Fancy Food Show, där 1 400 utställare från hela världen samsas. Det finns allt; från traditionella ostar, till snask och nya nischade produkter. Här anas de stora penseldragen i den matrevolution som startade efter industrialiseringen och som vi är mitt uppe i just nu. Vårt matsystem behöver förändras vilket gör matindustrin superhet!
Många av de produkter som trendar nu tar hänsyn till en hälsosammare livsstil. Produkter som ska vara bättre för dig poppar upp inom flera kategorier där drycker, bars och glass är stora. Trendiga och hälsosamma ingredienser som gurkmeja, probiotika och CBD (cannabidiol) används kreativt. Influenser hämtas från Afrika, Sydostasien och Sydamerika och anpassas till den medvetna konsumentens behov.
”Totalt beräknas denna marknaden i USA växa med 20 procent i år”
Jag smakar ett tortillabröd bakat på blomkål och jackfrukt med barbequesmak. Här talar alla om växtbaserade protein som framtidens lösning på dagens matproblem. Totalt beräknas denna marknaden i USA växa med 20 procent i år. Den största kategorin är mejeriprodukter och 13 procent av mjölken som säljs i USA är idag växtbaserade mjölkalternativ. Havre är här ett nytt

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu