KOntakta oss
kontakta oss

Den nya guldgruvan

25 oktober, 2019

Blir det några gemensamma måltider framöver om vi ivrigt påhejade av handeln konsulterar våra blodvärden innan vi stoppar något i munnen? Veckans gästspanare Johan Sedenius ser en ny guldgruva växa fram.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

Fysikern och författaren Bodil Jönsson talade under Livsmedelsdagarna med viss sorg om att individuella preferenser i allt högre grad styr över vad som serveras. Hon uttryckte förhoppningen att tiden inte är förbi för att alla runt bordet äter samma mat. Den önskan delar hon med många.
Starka vinstintressen verkar i en annan riktning. Detaljisterna skruvar hårt för att långsiktigt befästa en affärsstrategisk position på hälsoområdet. I spetsen går börsnoterade Ica som med Apotek Hjärtat är näst störst på den svenska apoteksmarknaden. Sedan i fjol är bolaget delägare i Min Doktor med läkare online och fysiska kliniker i anslutning till de egna apoteken och butikerna. Siktet är inställt på ett åttiotal mottagningar runt om i landet. Hur det blir återstår att se. Läkemedelsverket föreslår nämligen stopp för vårdbolag att äga apotek och tvärtom. Inköp av såväl nässprej som fläskkotletter ger för övrigt bonus på Icakortet. Slantarna stannar i familjen, till glädje för aktieägarna.
”Offensiven rullar vidare”
Offensiven rullar vidare. Efter sommaren inledde Ica ett

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu