KOntakta oss
kontakta oss

Den nya vågen

24 april, 2020

Frågorna haglar vid matbordet samtidigt som AGFO:s Lovisa Madås inser att ordspråket ‘som man sår får man skörda’ har en viss tyngd.  

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

För många är gränsdragningen mellan yrke och privatliv något luddig. Jag erkänner, det gäller även mig. Att jobba med frågor kopplade till morgondagens matsystem är både spännande, lärorikt och svårt. Så det händer att jag pratar om hållbarhet, innovationer och ny teknik vid middagar. Ok, det händer rätt ofta. (Ber härmed om ursäkt till min umgängeskrets som inte pallar höra mer om kernza, kolinlagring, crispr, gulliga leveransrobotar etc).
Men nu är det inte jag som håller låda längre – det är min elvaåring. För vad händer om man kombinerar min iver att diskutera morgondagens matsystem med den yngre generationens vilja att förstå och göra rätt? En aldrig sinande våg av frågor.
Förra året handlade det om köttet som serverades: ”Var kommer det ifrån? Hur har djuret levt?”. Nu är vi inne på en ny våg. Det handlar om växtbaserade alternativ till kött. ”Innehåll? Kommer ifrån?”, och så vidare. Fullt rimliga frågor! Och min elvaåring är inte ensam. Intresset för växtbaserade produkter ökar stadigt. Därför känns det extra roligt att kunna bjuda in dig till tisdagens AGFO Talk på

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu