KOntakta oss
kontakta oss

Det anonyma köttet utmanas 

15 november, 2018

AGFO:s Lovisa Madås ställer sig på scen inför köttbranschen, men missar en viktig insikt.
Nu gäller att lägga fram det här på rätt sätt, tänker jag för mig själv.
Jag ska precis kliva upp på scen under Chark-SM, ett av Sveriges största branschevent inom livsmedelsbranschen, för att prata om framtidens korv och chark. Min spaning innehåller insikter kring cellbaserat kött, hantverksprodukter och storytelling, spårbarhet, vegetariska alternativ och cirkulär produktion. För precis som många andra branscher är korv- och charkindustrin en bransch som utmanas på många sätt. Ny teknik möjliggör helt nya produkter, snabba konsumentförändringar och nya kommunikationsflöden ställer nya krav. Och inte minst hållbarhetsaspekten är i fokus.
”Ok, det är möjligtvis ett önsketänkande”
På vägen hem inser jag att jag missade något; att jag inte tror på det anonyma köttets framtid. Ok, det är möjligtvis ett önsketänkande. Men jag hoppas på köttprodukter där du vet hur produktionen har gått till, vem som har skött djuret och hur djuret har betat. En större förståelse för betande djurs roll i ekosystemet. Och jag tror definitivt att restauranger måste svara på den fullständigt rimliga frågan: varifrån kommer råvarorna. (Och inte som förra veckan när jag blev mer eller mindre idiotförklarad när jag undrade var kycklingen som serverades kom ifrån).
Är du nyfiken på min presentation

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu