Blockkedjeteknik, insikter om vertikalodling, supergrödor och matsvinn – häng med när vi summerar veckans nyheter inom foodtech och agtech.
Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här
Ny rapport om blockkedjeteknik och livsmedel
Blockkedjan spås ha potentialen att transformera hela livsmedelsindustrin och spåra produkter utifrån mer än ursprung och kvalitet. Det menar en ny rapport från Axfoundation och IBM. (Axfoundation) Hämta rapporten här ➔
Så kan AI lösa bidöden
Artificiell intelligens kan vara lösningen på bidöden menar prisbelönta BeeScanning. Det är först nu tekniken är tillräckligt utvecklad för att klara det grundaren Björn Lagerman länge har velat. (AGFO) Läs mer här ➔
Vertikalodling: 5 insikter från en investerare
Är mindre vertikalodlingar på befintliga gårdar framtidens melodi snarare än enorma i städerna? Det kan det vara menar en amerikansk investerare som delar med sig av insikter. (Forbes) Läs mer här ➔
Tekniken matsvinn
Smart teknik för att minska matsvinn är högt på agendan. Små temperaturkänsliga datorchip på maten i kylskåpet kan exempelvis räkna ut ett skräddarsytt bäst före-datum – allt för att minska matsvinnet. (DN) Läs mer här ➔
”Matångesten är livsmedelsindustrins fel”
Utan industrin hade vi inte haft tillgång till så många olika sorters mat eller kunnat mätta oss för så lite pengar. Eller levt ett så bekvämt liv att vi kan känna ångest över att äta för