”Det kan förändra allt vi konsumenter vet om mat”

En vanlig dag inom en inte alltför avlägsen framtid kan du komma hem till ett nydukat bord med hemlagad mat, diskade grytor och utan en pinal för mycket på diskbänken. Det skriver Anki Sundin i veckans spaning.

Missa inte kommande spaningar, signa upp på vårt veckomejl AGFO weekly   Signa upp dig här

Bakom kadaverdisciplinen står en köksrobot. Den backas upp av en arsenal av uppkopplade vitvaror och köksmöbler, som tillsammans har full koll på vem du är, vad du gillar för mat, och vad du behöver äta för din hälsa.
Välkommen till ditt digitaliserade och robotiserade kök.

Det här scenariot är inte helt uppåt väggarna, i alla fall inte om spelare som Electrolux, Ikea och Microsoft är på rätt spår. Och det brukar de vara. Ett fulländat digitaliserat och robotiserat kök skulle lösa flera problem samtidigt.
Vad sägs om mera fritid, mer kontroll över vad du äter och minskat matsvinn? Redan nu står robotkockarna i restaurangköken och slevar upp hamburgare, pizza och sallader. Då borde vi snart ha en i varje hus och trädgård. Eller?
”Det återstår ett antal avgörande nötter att knäcka”
Nja. Det visar sig att det återstår ett antal avgörande nötter att knäcka. ”Alla uppgifter som en köksrobot måste klara av är mycket komplexa – allt från att

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram