KOntakta oss
kontakta oss

Foodhills ska bli bäst i Europa

9 oktober, 2018

Foodhills i Bjuv siktar mot stjärnorna – och målet att bli ledande i Europa på cirkulär livsmedelsproduktion.
Mindre än ett halvår har de varit igång, men mycket har hänt för företaget Foodhills som har tagit över Findus gamla lokaler i skånska Bjuv. Bland annat har man fått in ett tiotal företag som ska etablera sig i Foods livsmedelscentrum. Nu börjar arbetet med att få igång olika projekt inom frilandsodling, landbaserad fiskodling, insektsodling samt växthus.
Foodhills vill utveckla en livsmedelsproduktion som är innovation, hållbar och resurseffektiv. Och det genom att bygga en pilotanläggning för cirkulär livsmedelsproduktion där svinnet försvinner och alla delar hänger samman.
Varför är det viktigt med en cirkulär livsmedelsproduktion?
– Vi måste värna naturen. Det är det vi lever av och då måste man ta tillvara på så mycket som möjligt på ett effektivt sätt. Det kräver teknikutveckling och biologisk kunskap och därför måste vi jobba över kunskapsgränserna på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare. Det är det vi försöker att göra, säger Bengt Persson.
Foodhills med Bengt Persson i spetsen vill bygga ett livsmedelscentrum som 2025 är Europaledande inom cirkulär och biobaserad produktion.
 

Här kan du se Bengt Perssons presentation han visade under Livsmedelsdagarna 
 

– Det viktigaste framåt blir att initiera

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu