Från Davos till din tallrik

Idag avslutas ett av världens viktigaste möten – World Economic Forum i Davos. Här samlas inflytelserika finanspampar, företagsledare och politiker från hela världen. AGFO-Julia spanar om hur finansvärlden och framtidens hållbara mat hör ihop.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

Mottot för World Economic Forum är att ”förbättra världsläget”, något som har ifrågasatts. Mötet har kritiserats för brister i frågor som jämställdhet, klimat och hållbarhet. En av de som ifrågasätter är Greta Thunberg som under årets möte sa att inget gjorts för att tackla klimatkrisen sedan förra året.
Kanske är det ändå i år förändringens vindar viner för finansbranschen? För första gången har mötets riskrapport toppats av klimat- och miljöfrågor. En annan rapport inför mötet har tittat på ekonomiska incitament för en omställning till ett hållbart matsystem. En av insikterna är att policys bör riktas om så att de gynnar de som vill investera för hållbar och hälsosam mat.
Det är istället den ojämna fördelningen av maten som är problemet
Ett annat tecken på att finansvärlden börjar inse betydelsen av att satsa hållbart är BlackRock-brevet. Som världens största fondförvaltare hanterar BlackRock en förmögenhet om sju triljoner US dollar. I sitt årliga brev skriver fondförvaltarens ledare att de ska sluta investera i verksamheter som

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram