Artificiell intelligens ska skapa framtidens växtförädling, detta händer med cellbaserat kött 2019 och utvecklandet av det regenerativa jordbruket – följ med när vi summerar veckans nyheter.
Bananer odlade – utan jord
Forskare har för första gången lyckats odla bananer i en blandning av kokosfiber och mineralull. Detta skulle kunna ha stor effekt på världens bananodling, som i dagsläget hotas av en svår jordsmitta. (The Guardian) Läs mer här ➔
Svensk robot ska revolutionera maten
En ny robot med fokus på odling i jord har sett dagens ljus. ”Det pågår mycket forskning kring hälsosam mat. Men det finns en förbisedd del”, menar Ulf Hanell, adjunkt vid Örebro universitet. (AGFO) Läs mer här ➔
Experterna ger sina bästa jultips
21 profiler tipsar om böcker och filmer att satsa på i jul. Här är deras smällkarameller inom mat, tech, lantbruk och hållbarhet. (AGFO) Läs mer här ➔
”Kor som går ute och äter gräs är klimatsmart”
Märta Jansdotter, vd på Gröna Gårdar, tror på ett regenerativt jordbruk där kor är en del av det naturliga kretsloppet. (Göteborgs-Posten) Läs mer här ➔
AI skapar nästa generations växtodling
Växtförädling har tusenåriga rötter, men det har länge varit svårt att förutse precis hur olika hybrider kommer att bli. Möt bolaget som säger sig ha hittat lösningen med hjälp av sensorer, data och AI. (The Spoon) Läs mer här ➔
Från labbet till marknaden
Författaren bakom bästsäljaren Clean