KOntakta oss
kontakta oss

Guide: Här handlar du lokalproducerad mat – utan mellanhänder

28 september, 2018

Appar och e-handel banar väg för den växande trenden att handla lokalproducerat direkt från producenten. Här är 15 svenska tjänster som ser till att det blir lokalt på tallriken.
Bondens skafferi
Bondens skafferi levererar lokala råvaror till restauranger och delikatessbutiker samt offentlig sektor i Skåne. Sedan 2018 finns även dotterbolag i Mantorp i Östergötland och Alingsås i Västergötland. I juni öppnades en första butik med skånsk mat i Åhus.

© Foodfunding
Foodfunding
Erbjuder lokal, ekologisk andelsmat och drivs av Uddens Sjögård i Upplands-Bro. Affärsidén bygger på ett jordbruk som utförs som ett partnerskap mellan konsument och bonde där ansvar och risker men också skörden delas. Partnerskapet kan vara att köpa en del av skörden i förväg (självplock på gården) eller att teckna en prenumeration på grönsaker (grönsakslåda). Produkterna hämtas på Uddens Sjögård eller på någon av utlämningsplatserna.

Foodla
Köp- och säljmarknadsplats för lokalt plockade, tillagade och ekologiskt odlade varor. Producenter lägger upp sina livsmedel till försäljning via annons och köparna söker bland varor samt får info om vilken producent som finns närmast i området. I säljarens annons anges var varan hämtas upp och hur den betalas.

Fooever
Med Fooever hittar kunder färska grönsaker, nybakat bröd eller nyfångad fisk. Både kund och säljare kan vara privatperson och företag. Via geolokalisering visas

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu