Hämtmat är historia – här är 7 nya sätt att få maten levererad

Självkörande närbutiker, drönare som kör ut fredagstacon eller robotar som levererar matkassen. Så här kan det se ut när maten levereras till oss i en inte alltför avlägsen framtid.
Glöm cykelbud, utkörning med bil eller för den delen att hämta själv – framtidens matleveranser ser annorlunda ut.
Självkörande hemkörning av pizza

Är en självkörande pizzaugn framtiden? Pizza Hut och Toyotas idé är självkörande lastbil laddad med rykande färsk pizza. Men det är inte bara en pizzabil. Konceptet kallas e-Palette där Toyota teamat ihop sig med Uber, Didi, Mazda och Amazon. E-Palette ska fungera för en rad ändamål med ett syfte; att du slipper lämna hemmet och låter prylarna komma till dig. Vad sägs om mobila skoaffärer, hotellrum och brevbärare? Är i prototypstadie nu, kan börja  rulla 2020.
Status: E-Palette och flera fordon visades nyligen upp på teknikmässan Consumer Electronics Show. Konceptet ska inom kort börja testas i olika regioner, enligt Toyota.
Självkörande kurir 

Bakom företaget står två av Skype-grundarna. Foto: Starship
Beställ hämtmat i London och det kan hända att den levereras av den lille självkörande roboten 6D32 som görs av Starship Technologies. När maskinen är vid din dörr får du ett sms med en kod för att plocka ut maten ur roboten. Maskinen har gps-sändare och datorsyn som gör att den

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram