12 smaktrender direkt från mässa i USA, den svenska måltidsturismens möjligheter och engångsartiklar tillverkade av potatisstärkelse. Häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här
12 smaktrender att hålla koll på
Havre som ingrediens i fler livsmedel, alkoholfria ölsorter, äggsnacks och vatten på flaska med hälsobringande ingredienser som hampa och örter. Det är några av de trender som lyftes fram på Winter Fancy Food Show, enligt ett insiktsbolag. (Symrise Flavor NA) Läs mer ➔
Svensk matturism med stor potential
Sverige har fyra årstider och en bländande vacker natur. Vi är dessutom duktiga på hållbarhet, vilket blir allt viktigare för världsresenären. Men det finns mycket kvar att göra för att vårt land ska kunna mäta sig med Italien i kulinariska sammanhang. (AGFO) Läs mer ➔
Koständring: Mer fett och mindre kolhydrater
I 16 år har forskare ställt samma frågor till varje ny kull studenter som gått en kurs i näringslära vid Linnéuniversitetet. Utvecklingen är tydlig, de äter mer fett och mindre kolhydrater idag. De ansvariga forskarna ser samma trend nationellt. (Forskning.se) Läs mer ➔
Hållbarhetsfrågan större än eko
Försäljningssiffrorna för ekologiskt sjunker i detaljhandeln. Däremot visar Ekowebs marknadsrapport att Systembolagets ekoförsäljning ökar med hela 6 procent. Samma gäller för grossister som levererar till hotell och kommunal verksamhet. (Dagens Industri) Läs mer ➔
Plastic