Nya tekniktrender, storsatsning på svensk grillost och Uber för traktorer – det är några av matsystemets nyheterna från veckan som gått.
Detta är framtidens mat
Omkring 75 procent av all världens mat kommer från tolv växtslag och fem djurarter. Därför är framtidens mat diversifierad, menar Mike Lee från Alpha Food Labs. ”Naturen vill ha diversitet, det innebär styrka för växter och djur och det har vi motarbetat i decennier.” (ABC) Lyssna här ➔
Foodtech är investerarnas nya favoritsektor
Investerare har fått upp ögonen för foodtech. ”När jag började för tre, fyra år sedan var det ett initierat fåtal som ens förstod vad jag pratade om och investerade i”, säger Måns Ullerstam vid Kale United. (Dagens Industri) Läs mer ➔
Fontana gör svensk grillost – med Norrmejerier
Efter Icas samarbete om svensk grillost ihop med Norrmejerier kommer beskedet att Fontana också satsar svenskt. Tillsammans med Norrmejerier ska en större investering göras. (Fri Köpenskap) Läs mer ➔
Tio trender för det nya decenniet
Cannabis, genteknik, förändrade butiksmodeller och precisionsdjurhållning är fyra trender och teknologier som teknikföretag borde fokusera på. Det menar investeraren och vd:n för Cainthus, en agtech-startup. (Forbes) Läs mer ➔
Går från streetwear till snabbmat
Entreprenören Thomas Löfgren grundade Junkyard. Nu ska han sälja vegetarisk snabbmat med självservering och kassalös teknik. “I år är framförallt ett utvecklingsår där vi placerar ut kanske 10-20 kylar och