KOntakta oss
kontakta oss

Här är riskkapitalets krav på startups

16 maj, 2019

Var kan du som entreprenör eller etablerad aktör söka finansiering? Här är vår guide till några av riskkapitalbolagen.
Det här är den andra delen i vår artikelserie om var det går att hitta pengar i matsystemet som startup eller etablerat bolag. I del 1 vägledde vi till projektpengar och stipendium. I del två berättar fem riskkapitalbolag varför de investerar i matsystemet och vad de letar efter hos en entreprenör.
Gullspång Invest
”Matsystemet skapar oönskade problem”
Vad: Investmentbolag med fokus på att göra långsiktiga investeringar i företag som driver positiv samhällsförändring. Drivs av bröderna Erik, Magnus och Gustaf Brandberg.
Företag som de investerat i: Mat.se, Färsking, Oatly och Nick’s.
Kontakt: Hittar du här

Gustaf Brandberg, Gullspång Invest, vad letar ni efter för företag att investera i?
– Vi letar efter entreprenörer som kan bygga stora, lönsamma bolag och som samtidigt driver positiv förändring med stor betydelse för mänskligheten. Det globala matsystemet är effektivt när det gäller att transportera kalorier, men skapar en rad oönskade problem. Nick’s och Färsking som vi investerat i tar bort sockret ur produkter så att människor kan äta hälsosamt utan att behöva kompromissa på smak. Oatly, som vi också investerat i, producerar hälsosamma livsmedel som minskad klimatpåverkan och tar bort behovet av djur i industrialiserade processer. Andra problem inom matsystemet

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu