Svensk succé på stor matmässa, hur den lilla roboten kan ta kål på den stora traktorn och matsvinn som ger hälsosammare jordar. Detta och mycket mer när AGFO summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Inomhusodling med ”ljusrecept”
LED-teknikens utveckling ger containerodlingen i Cincinnati möjlighet att anpassa ljuset efter varje grödas behov. (The Washington Post) Läs mer här ➔
Så gör vi klokare matval
Skatter på mat, förbud eller mer information – vägarna för att påverka våra beslut kring mat är många. Professor Carl-Johan Lagerkvist vet vilken väg som är den bästa. (AGFO) Läs mer här ➔
Hur den lilla roboten kan ta kål på den stora traktorn
Brittiska Small Robot Company har skapat smidiga robotar för lantbruket. Robotarna ska kunna anpassas specifikt för varje lantbrukares behov, och därmed kunna ersätta den traditionella traktorn. (Wired) Läs mer här ➔
Svensk succé på stor matmässa
Under SIAL i Paris var intresset för de svenska matföretagen stort. Svenskarna har träffat rätt på rådande starka trender, såsom protein och hälsa, menar reporter Joachim Björk. (Fri Köpenskap) Läs mer här ➔ och här➔
Fossilfritt kött, går det?
Från fossilt – till förnybart. 13 gårdar på Gotland banar nu väg och bygger en modell för att producera landets första fossilfria kött. (AGFO) Läs mer här ➔
Matsvinn kan ge hälsosammare jordar
Växter som får tillskott av laktos blir mer toleranta mot vattenbrist. Endast två veckor efter