KOntakta oss
kontakta oss

Havre och vete i brännpunkten

14 februari, 2020

Vad kommer att hända med Oatly under 2020 och har forskarna äntligen fått fram ett vete som tål att växa på salt mark? Dessutom en konkurs och en dagligvarujätte som sneglar åt det mer lokala.

Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här

Exit möjlig för Oatly
Havredryckstillverkaren Oatly har stora grejer på gång – det flaggar nyhetssajten Food Dive för. Enligt ett analysbolag kommer Oatly antingen ta in riktigt stora investeringar eller säljas till ett globalt storföretag. (Food Dive) Läs mer ➔
Vetet som klarar salta åkrar
Vete som tål salt – det kan vara avgörande för människors överlevnad i framtiden. Forskare vid Göteborgs universitet har lyckats ändra vetets dna och har tagit fram 20 nya varianter av salttåligt vete. (SR) Läs mer ➔
På jakt efter framtidens smak
Rise, Ica och Axfood avslöjar hur de resonerar om morgondagens smaker – och vilka smaker de menar har sett sina glansdagar. (AGFO) Läs mer ➔
Fodi i konkurs – Coop tar vid
Coop börjar sälja varor från lokala gårdsbutiker i sin e-handel. Beskedet kom bara några dagar efter att Fodi, som profilerade sig som en lokal matbutik online, gick i konkurs. 80 miljoner i investeringar räckte inte – Fodis VD trodde att kunderna skulle vara mer lojala. (Fri Köpenskap) Läs mer ➔
LRF vill se fler digitala lösningar
LRF investerar 5 miljoner och blir delägare i

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu