KOntakta oss
kontakta oss

Heta investeringsområden 2021

6 november, 2020

Vilka områden inom food- och agtech tittar investerarna på just nu och framöver? AGFO:s Pontus Gustafsson siar i veckans spaning.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig här

Tidigare i år spanade jag om att agtechstartups kommer att klara den pågående coronakrisen bättre än andra typer av startups. Med allt mer pengar som går till branschen och nya aktörer på banan, såsom Trellis Road och Pale Blue Dot, kommer investeringstakten i svenska food- och agtechstartups troligen inte att minska.
Internationellt kastar sig även giganter som Amazon, IBM och Microsoft in i leken, bland annat genom satsningar på open data inom jordbruk. Men vilka områden inom food- och agtech kollar aktörer som dessa på just nu och vilka kommer att vara hetast 2021?
Startups som sysslar med insekter påverkas givetvis mycket av EU-domstolens beslut och Livsmedelsverkets tolkning, så där tror jag på ett lyft när det hindret är undanröjt. ”Urk”-faktorn och utmaningen med oklara regelverk kvarstår fortfarande innan en kommersiell framgång är verklighet, men som investeringsområde är det alltjämt väldigt intressant.
Nästa våg tror jag blir alternativt blått protein
Samtidigt har många fått upp ögonen för alternativen till kött och det går att hitta växtbaserade köttsubstitut i dagligvaruhandeln. Nästa våg tror jag blir alternativt blått protein, där har AGFO listat elva bolag som tagit fram

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu