Hett att investera i framtidens mat

Agfunders senaste rapport är en djupdykning i investeringarna inom agtech och foodtech i Europa 2018. Var ligger Sverige i investeringsligan och vilken var den största affären? AGFO sammanfattar de viktigaste insikterna.
1,6 miljarder dollar investerades i europeiska bolag inom agtech och foodtech under 2018. Den siffran är i nivå med 2017, men det har skett en del signifikanta förändringar. Detta konstateras i Agfunders senaste rapport.
Bland annat har antalet investeringar ökat med 23 procent. En majoritet av investeringarna gjordes i tidiga skeden av bolags utveckling.

Försäljning i butik och teknik för restauranger lockade den största mängden investeringar. Källa: Agfunder
 
I rapporten har man valt att dela upp investeringarna i ”upstream” och ”downstream”. Upstream är innovationer nära lantbrukaren och värdekedjan innan handeln. Downstream är innovationer som rör handel, restaurang, matlagning och konsument. Investeringarna downstream har minskat med 50 procent i pengavärde. Medan investeringar som faller under kategorin upstream närmare bonden och innan handeln har ökat med hela 200 procent.
Läs också: ”Så charmar du en riskkapitalist”
Storbritannien leder investeringsligan med sina 388 miljoner dollar. På andraplats finner vi Frankrike med 324 miljoner dollar och tredjeplatsen kniper Spanien med 265 miljoner dollar. Sverige då? Vi hamnar först på en tolfteplats med 31 miljoner dollar, motsvarande 299 miljoner svenska kronor

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram