KOntakta oss
kontakta oss

Hon tar svensk agtech till Kina

3 oktober, 2018

Moving Floor lockar med sina innovativa lösningar utländska delegationer till Sverige. Målet för familjeföretaget är att etablera sig i Kina – och samtidigt minska antibiotikaanvändningen inom djurhållningen.
Vad gör Moving Floor?
– Vi gör automatiska rengöringsgolv för lantbrukets djur. Man kan nästan likna att vi ger djuren en toalett med rengöring uppemot 15 gånger per dygn vilket ökar hygienen avsevärt. Hygien är ett basalt behov och är grunden för god hälsa och god tillväxt. Och vår stora förhoppning är att vi ska kunna minska behovet av antibiotika. Våra praktiska erfarenheter hittills på kalvar visar ökad tillväxt och nästintill obefintlig användning av antibiotika. Vi hoppas kunna få samma resultat på gris, säger Peg Söderberg vd hos Moving Floor.
Kina är en väldigt viktig marknad för Peg Söderberg och Moving Floor.
Vad är det ni har på gång i Kina?
– Det som händer är att vi nu sätter i drift ett moving floor för grisar. Grisar har länge varit ett utvecklingsprojekt för oss. Svårigheten har varit att hitta en rörlig matta som de inte förstör med sitt starka bökningsbeteende. Det som händer är att vi nu sätter i drift ett stall med moving dolmor för grisar på Gotland som funkar som demo, samt som test och

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu