Det tror investerar på inför 2020, så bäddar Finland för innovation och forskare bakom Crispr varnar nu för teknikens konsekvenser – häng med när vi summerar veckans nyheter inom framtidens matsystem.
Tips! Få nyhetssammanfattningen direkt till din mejlkorg varje fredag morgon, signa upp dig här
Hon vill få mjölkbönder att byta bana
När entreprenören Miyoko Schinner ska börja göra växtbaserade alternativ till smör och ost på lokalproducerade råvaror, vill hon att det är mjölkbönder som ska producera dem. (Foodnavigator) Läs mer ➔
Finland har bäddat för innovation
Kapitalet växer och finländsk foodtech är på frammarsch. Det visar AGFO:s reportage om vårt grannland. (AGFO) Läs mer ➔
Vägen till ett klimatneutralt jordbruk
Kolinlagring, precisionsodling och förändrade odlingssystem. Det är tre exempel på hur svenskt jordbruk kan öka skördarna och minska utsläppen. (ATL, betallänk) Läs mer ➔ och Här har vi samlat rapporter ➔
Detta satsar investerarna på 2020
Agtech är inne och måltidslösningar är ute. Det var en av slutsatserna när Agfunder tillfrågade investerare vad de kommer satsa sina pengar på framöver. (Agfunder) Läs mer ➔
Förpackning gjord på fiskrens och alger
Ett alternativ till plast av fiskskinn, ben och lokalproducerade alger. Det har utvecklats av en brittisk student. Plasten kan också komposteras, istället för återvinnas på en särskild anläggning. (Fast Company) Läs mer ➔
Forskare bakom Crispr varnar för tekniken
Gentekniken Crispr är omdebatterad, inte minst för hur den kan användas för att förändras mänskligt DNA. Nu varnar