KOntakta oss
kontakta oss

Hur produceras maten i framtiden?

2 maj, 2018

Vårens tredje AGFO talk handlar om hur vi producerar maten, nu och i framtiden. Gratis och öppet för alla. Välkommen fredag 4 maj!
Boka din gratisplats här
I takt med ökad teknikutveckling och nya konsumenttrender uppstår nya sätt att ta fram mat på: i containrar och laboratorier, samtidigt som nya grödor tar plats på fälten.
Konsumenten efterfrågar en delvis mer växtbaserad kost, närproducerad och hälsosam. Men också billig mat. Vad innebär det för framtidens matproduktion? Hur kan producenten, oavsett om det är en lantbruksföretagare eller ett startup-bolag i staden, ta tillvara på möjligheterna? Och hur ser affärsmodellerna ut?
De nya produktionssätten kan inte kan föda världen, låter det ibland, och responsen blir att traditionellt lantbrukande är ohållbart. Men vari ligger egentligen konflikten? Vilka innovationer krävs för att säkerställa den svenska matförsörjningen och kommer framtidens matproduktion att vara storskalig, småskalig och ske i städerna, laboratoriet eller på landsbygden?
Varmt välkommen när vi dyker ner i frågan under en timme!  AGFO inleder med en kort presentation kring fakta och trender. Därefter panelsamtal där publiken har möjlighet att ställa frågor.
Har du inte möjlighet att delta? Lugn! Vi filmar så att du kan titta i efterhand.
Boka din gratisplats här
I panelen:
Ann-Helen Meyer von Bremen
Frilansjournalist som skriver om lantbruk, livsmedel och mat.

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu