KOntakta oss
kontakta oss

I hälsohetsens spår försvinner fakta

6 september, 2019

I jakten på den optimala kosten för en god hälsa tappar vi fokus. Veckans gästspanare Linn Torstensson lyfter vilken kost som egentligen är viktig för att främja en god hälsa.

Den här spaningen publicerades först i vårt nyhetsbrev AGFO weekly, signa upp dig gratis här

Från alla håll matas vi med att ingefära, acai och quinoa gör oss friska medan gluten, socker och e-ämnen gör oss sjuka. Du ska ta en ingefärashot på morgonen för att slippa inflammation och laga allt från grunden till middagen så att du kommer undan tillsatserna. Enligt en undersökning, som United Minds har gjort på uppdrag av Brödinstitutet, förknippar många hälsosam mat med vad maten inte innehåller och den anses mer hälsosam om den är ”fri från”. Allra helst ska maten vara fri från socker, laktos, tillsatser och gluten.
”Det är inte socker, laktos, tillsatser eller gluten som pekas ut som de största riskfaktorerna”
Mitt i det här bruset av pseudovetenskap och missvisande information försöker vi från den vetenskapliga skolan nå ut med evidensbaserade fakta.
Fakta är att den näst största livsstilsrelaterade riskfaktorn för ohälsa och tidig död i Sverige är våra matvanor. Global Burden of Disease tillskrev 11 miljoner dödsfall och 255 miljoner fall av för tidig död och funktionsnedsättning

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu