KOntakta oss
kontakta oss

Indigo Ag: ”Målet är att tänka om hur jordbruk bedrivs”

5 december, 2019

Inget företag har tidigare tagit ett liknande grepp om matsystemet som Indigo Ag nu gör – och det med lantbrukarna som viktigaste huvudspelare. AGFO möter världens just nu med omtalade agtechbolag. 
När en av världens största nyhetsbyråer, CNBC, i våras släppte sin Disruptor 50 list var det många som höjde på ögonbrynen. Här syns de bolag som tros ha största potential att förändra branscher mest. Listan, som förra året hade SpaceX, Uber och Airbnb på pallplats, toppades i år av agtechbolaget Indigo Ag.
Med 5,9 miljarder kronor i uppbackning från investerare är Indigo Ag redo att utmana rådande normer – inte bara i jordbruket utan hela matsystemet.
–  Vi har antagit ett systemperspektiv. Riktig förändring kräver att vi tittar på hela värdekedjan från bonde till tallrik, säger Georg Goeres till AGFO.
Han är ansvarig för Indigo Ags nyetablerade verksamhet i Europa. Offensiven inleds i Turkiet och Tyskland. Deras senaste – och väldigt uppmärksammade – initiativ handlar om en av de mest kostnadseffektiva klimatåtgärder som finns, nämligen kolinlagring.

Georg Goeres basar över Indigo Ags europeiska satsning. Foto: Indigo Ag
Ny teknikrevolution
Låt oss först backa bandet för att sätta perspektiv på vad Indigo Ag vill göra.
Globalt sett har jordbruket sedan mitten av 1900-talet haft en närmast makalös utveckling i produktivitet,

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu