KOntakta oss
kontakta oss

Infarm vill ta farmen till staden

8 maj, 2018

Med flyttbara hydroponiska odlingssystem vill InFarm utmana traditionellt jordbruk och erbjuda en lösning på både hållbarhetsfrågor och framtidens matunderskott.
 I en renoverad fabriksbyggnad i Berlin avger tre stora glasskåp fyllda av växter ett rosa sken över InFarms högkvarter.
– Många pratar om regionalitet som ett hållbarhetskoncept, men vi har tagit det ett steg längre. I snitt transporteras en grönsak 1 500 kilometer innan den hamnar på en tysk tallrik. För oss är det en meter. Det går inte att vara mer lokala, säger talespersonen Peter Prautzsch medan han visar oss runt.
Peter Prautzsch, talesperson för InFarm, visar upp en del av veckans skörd. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen
2013 startade Erez Galonska, hans bror Guy och flickvännen Osnat Michaeli upp InFarm, med en vision om att förbättra matkvalitet med hjälp av teknologi. Affärsidén bygger på två kvadratmeter och nästan tre meter höga stora hydroponiska odlingssystem som hyrs ut till butiker och restauranger.
Plantorna odlas först upp under 10-20 dagar, innan de placeras ut i farmsystemet. I botten på varje skåp sitter motor, vattentank, pump och dunkar med näringslösning, medan LED-lampor belyser odlingsbäddar i flera våningar. Efter att systemet satts igång upp löper det automatiskt och övervakas med hjälp av sensorer. Efter 21 dagar är plantorna

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu