KOntakta oss
kontakta oss

Insikter från höstens event

26 november, 2019

Klimatneutrala lantbruk, måltidsturism och konsumenter som är trötta på dieter. Dessa ämnen och många fler har diskuterats under höstens event. Team AGFO delar med sig av insikter.

Missa inga kommande trendspaningar och insikter från event – signa upp på AGFO Weekly här 

Undret
Foto: Erik Olsson
I september såg nya utomhuseventet Undret dagens ljus i Järna utanför Stockholm. Bakom eventet står odlingskooperativet Under Tallarna och Taxinge Krog i samarbete med MatLust, Södertälje kommun, Leader Sörmlandskusten och Järna akademi. Syftet är att jobba för ett skifte mot ett mer hållbart och cirkulärt matsystem. På plats fanns bland andra kockar, odlare, entreprenörer och forskare. Dagen varvade panelsamtal på scen med workshops. Tre insikter från eventet:
Bygg förtroende och tillit, dela risken
Foto: Erik Olsson
Kocken Magnus Nilsson från Fäviken Magasinet och grönsaksodlaren Mia Jonsson från Lilla Labäck deltog i ett av panelsamtalen på scen. De har haft ett nära samarbete genom åren, och lyfte fram vikten av en ärlig och öppen kommunikation. Att både producent och leverantör behöver dela på affärsrisken när man testar nya initiativ och råvaror var också tydligt.
Nya affärsmodeller behövs
Årets tema handlade om att stärka relationerna mellan verksamma inom småskaligt jordbruk. För att vara uthållig som småskalig producent behövs ekonomiska förutsättningar. Hur ser morgondagens affärsmodeller ut? Idéerna var många – från hur ny teknik som

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2023 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu