Sweden Foodtech Big Meet, Eat Food Forum, Slätte ekodagar och Borgeby fältdagar – juni har varit en späckad eventmånad. AGFO bjuder på insikter från varje event.
Missa inga kommande insikter, signa upp dig gratis på AGFO weekly
Foto: Frida Jonson
Sweden Foodtech Big Meet
Arrangeras av Sweden Foodtech i Stockholm. Eventet innehöll bland annat pitchar från startups, talare som molekylärbiologen Howard Yana-Shapiro från Mars, Anna Richtert från WWF och Johan Swahn från Sense Lab.
Fyra insikter från dagen:
Det krävs en kombination av åtgärder för att få ner klimatpåverkan i matsystemet.
Om någon säger att de har svaret på allt – tro dem inte. Många vill agera, men företag gör det inte alltid utifrån vetenskapliga belägg. Som entreprenör: Utbilda dig själv, bestäm dig för något du vill lösa – för du kan inte lösa allt.
Det räcker inte med att bara förändra hur vi producerar livsmedel i världen.
Vi måste även förändra vår diet för att klimatkalkylen ska gå ihop, enligt Eat Lancet-rapportens Brent Lokens.
Varumärken måste ta ställning och stå för något för att vara relevant idag.
Som ny entreprenör kan du inte svika dina användare (som t.ex att lägga till socker i Färskings hälsomüsli). Då kommer de aldrig lita på dig igen. Det sade Amanda Larsson på startupbolaget Färsking.