KOntakta oss
kontakta oss

Insikter från våra populära Agfo talks

24 juni, 2019

Cirkulär matproduktion, personaliserad mat och regenerativt jordbruk. Våra Agfo talks har spänt över i princip hela matkedjan. Missade du något av samtalen? Eller vill du uppleva dem igen? Här får du korta summeringar av talksen vi har haft hittills.

Missa inga kommande talks, signa upp på vårt nyhetsbrev AGFO weekly

Regenerativt jordbruk – nästa jordbruksrevolution?

Begreppet regenerativt jordbruk är fortfarande okänt för många, men det visade sig att intresset för att veta mer var stort. En rekordstor publik fick dyka djupt ner i myllan. Det finns olika åsikter om hur det regenerativa jordbruket ska definieras och bedrivas, och hur stor betydelse det kan ha framöver. Panelen som diskuterade jordbruksformen bestod av: Märta Jansdotter VD Gröna Gårdar, Claes Johansson hållbarhetschef Lantmännen och Anke Herrmann forskare och docent vid Sveriges lantbruksuniversitet. Inspelat i april 2019.
Här kan du läsa en summering 
Cirkulär matproduktion – utopi eller framtid?

Cirkulär matproduktion handlar enkelt beskrivet om att bedriva matproduktion som ett kretslopp där inget svinn bildas. Men hur pass viktigt är det att satsa på det här? Och hur ska det gå till i sådant fall? Dessa frågor, och mer därtill, diskuterades under detta AGFO talk. I panelen: Niklas Wennberg Stadsjord, Bengt Persson Foodhills, Ingela Wickman Bois rådgivare inom cirkulär ekonomi och Per-Anders Langendahl forskare Sveriges lantbruksuniversitet. Inspelat

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu