Jättarnas innovationsprogram – så har det gått

De senaste åren har det poppat upp en rad acceleratorer, inkubator och innovationshubbar i foodtech-sektorn. Men hur har det gått för dem hittills? Det har AGFO tittar närmare på.

Det här är del 1 i en artikelserie om de svenska innovationshubbarna. Läs även del 2 och del 3

Acceleratorer finns i en rad branscher och så även inom foodtech-sfären. De brukar erbjuda program och stöd för startups kring exempelvis affärsutveckling, finansiering, marknadsintroduktion och pilottester.
Två uppmärksammade exempel är servicejätten Sodexos Sparx som drog igång 2018 och Coops Bloomer accelerator som startade i slutet av mars i år. Båda erbjuder program och säger sig vilja dra nytta av kraften i startups.
Jessica Wolf, Coop
– Vi kan ju inte göra allt själva på Coop och vet hur mycket innovationskraft, flexibilitet och kreativitet de här mindre bolagen besitter, säger Jessica Wolf, innovationsansvarig på Coop och ansvarig för Bloomer accelerator.
Hon exemplifierar med programdeltagaren Trustrace vars plattform kombinerar maskininlärande algoritmer, ”sakernas internet” (IOT) och databastekniken blockchain. Syftet är att skapa ”transparens i leveranskedjan och uppnå full spårbarhet från jord till bord”, enligt Jessica Wolf.
– Det är ett av bolagen vi ser har enorm potential att verkligen göra livsmedelsystemet mer hållbart, säger hon.
På Sparx tillhör fyra av tolv startups helt eller delvis foodtech-sfären. Magnus Löfsjögård, programansvarig, lyfter fram

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram