KOntakta oss
kontakta oss

Bevattningsteknik i potatis och trädgårdsväxter

20 maj, 2021

Datum & tid

Datum: 20 maj, 2021
Tid: 12:00 - 14:00

RUSTA DIG FÖR HÖG OCH JÄMN SKÖRD I ETT FÖRÄNDERLIGT KLIMAT

Trots att svenska jordbrukets vattenanvändning endast står för 3 procent av den totala vattenanvändningen behöver vi i ett föränderligt klimat öka kunskapen om hur vi investerar i rätt teknik för effektiv och grödanpassade bevattningssystem. Svängningar i våta och torra perioder förväntas bli mer extrema även på våra breddgrader. Vilken teknik är bäst lämpad för potatis och trädgårdsväxter?

Agroväst Gröna Möten tillsammans med Tillväxt Trädgård Väst och SmartAgri bjuder in till ett webbinarium där vi belyser olika bevattningstekniker. Praktiska exempel från Karlfälts Gård, Ystad och Helgegården, Skepparslöv. Evenemanget riktar sig till yrkesverksamma inom potatis och trädgårdsväxter. Anmäl dig på gronamoten.se senast 18 maj. Du som anmält dig får en länk till mötet innan start.

Anmäl dig via Agroväst Gröna Möten >>>

Program

12.00 Inledning
Emelie Oskarsson, Agroväst Gröna Möten Halland hälsar välkommen och presenterar dagens seminarium. Kort information om innovationsplattformen SmartAgri.

Trendspaning bevattningsteknik
Nino Amvosiadi och Fereshteh Pourazari, forskare vid RISE, ger oss senaste nytt från omvärlden inom bevattningsteknik.

Effektiv precisionsbevattning genom cirkelsprinklersystem
Mathias Granath, Rosenqvist Irrigation AB, beskriver hur pivotbevattning kan vara en effektiv teknik för hantering av torra perioder. Du får veta vilka förutsättningar som behövs och hur tekniken fungerar.

Karlsfälts Gård, Årets Östersjöbonde 2018
Du får höra ett exempel på pivotbevattningssystem som är energieffektivt och vindtåligt för bevattning i fält. På Karlfälts Gård finns både linjär och pivotbevattning och vatten cirkuleras i dammar på gården. Utsedda till Årets Östersjöbonde 2018 för sina insatser att minska övergödning.

Driftsäkert bevattningssystem genom droppbevattning
Peter Johansson, Östorps bevattning, förklarar hur droppbevattning fungerar i frukt- och bärodling. Peter vet allt om tryck, materialval och hur näring kan kopplas till systemet.

Demonstration av droppbevattning i grönsaker på Helgegården
Linda-Marie Rännbäck, LRF Trädgård och HIR Skåne, beskriver tekniken och pågående försök kopplat till Helgegården.

13.50 Tillväxt Trädgård Väst summerar

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu