KOntakta oss
kontakta oss

Det digitala djuret I

27 mars, 2019

Datum & tid

Datum: 27 mar, 2019
Tid: 09:30 - 16:00

Plats

Gothia Science Park Konferens

HUR FÅNGAR VI UPP RÄTT TEKNIK FÖR EFFEKTIV OCH HÅLLBAR DJURHÅLLNING?

Precision Livestock Farming (PLF) är hett i Europa och utvecklingen går i ett rasande tempo. Organisationerna inom SLU-campusområdet i Skara lyfter frågan och bjuder in dig med intresse för digitalisering kopplat till animalieproduktion. Behovet av kunskapsutbyte om digital teknik mellan lantbruksforskning och företag inom de gröna näringarna är stort.

Vi vill träffa dig för att föra dialogen och utvecklingen framåt. Det digitala djuret är en seminarieserie med fokus på teknisk kompetens och aktuell forskning inom djurhållning, köttkvalitet, hälsa och djurvälfärd.

Är du intresserad? Ta möjligheten att delta på ett spännande seminarium i Skövde. Anmäl dig på gronamoten.se senast 20 mars. Seminariet är kostnadsfritt. Uteblivelse debiteras med 200:-/deltagare.
AnmälanAnmäl här via Gröna Möten

Har du frågor om dagen, kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@dev.agrovast.se eller Ove Konradsson, ove.conradsson@dev.agrovast.se.

 

Bakom satsningen Det digitala djuret står SLU Holding, SLU Götala nöt- och lammköttsforskning och Agroväst och seminariet sker inom ramen för flera olika forsknings- och innovationsprojekt.


 

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

09.30 Registrering med fika

10.00 Det digitala djuret – framtidens teknologi är den redan här?
Helena Silvander, VD för Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare inleder.

10.20 Highlights från Eurotier 2018
Resumé från en av världens största mässor för animalieproduktion. Eurotier Hannover 2018 hade drygt 2 500 utställare. Vi presenterar guldkornen av innovationer bland annat kopplat till digitalisering inom nöt- och lammköttsproduktion.

11.20 Två föredrag med fokus på digital bilddiagnostik
Ultraljudscanning på levande djur för mätning av köttkvalitet före slakt. RISE berättar om utvärdering och validering av tekniken, och möjligheterna för nya tjänster inom aktuellt Interreg Öresund-Kattegatt-Skagerrakprojekt.

Kamerateknik med självlärande bildbehandling för vägning i stallmiljö ger effektivare och säkrare arbetsmoment för nötköttsproducenter. Smart Agri Tech Solutions presenterar deras patenterade lösning som snart är ute på marknaden.

12.30 Lunch i Restaurang Orangeriet

13.30 Ny teknik viktigt för resurseffektivitet och god djurhälsa inom mjölkproduktion
Per Edstam, De Laval, ger exempel på hur ny mjölkproduktionsteknik etablerats internationellt och i Sverige.  Kort utblick om vad som händer just nu och i framtiden.

 14.10 Strategi för att hänga med i den snabba utvecklingstakten
Lyssna till Mathias Jonsson från Ogestad Egendom och Hyllela Gård, Sveriges största mjölkproducent. När blir nya tekniska lösningar lönsamma? Vad är de framtida utmaningarna?

14.50 RådNu leder samtal om hur vi effektivare kan ta till oss relevant teknik
Diskussion över kaffet i mindre grupper under ledning av Magnus Ljung, Kompetenscentrum för Rådgivning, SLU/KUR

15.50 Uppsummering av dagen

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu