KOntakta oss
kontakta oss

Lunchwebbinarie: Del 5 - Hårdvara och mjukvara - Hur skyddar vi oss från stöld/sabotage?

18 april, 2024

Datum & tid

Datum: 18 apr, 2024
Tid: 12:00 - 13:00

Under våren 2024 har Gröna Möten arrangerat en serie digitala lunchseminarier som består av 5 delar med korta föreläsningar följt av diskussioner i samverkan mellan Cyberly, Agtech Sweden och SmartAgri.

Seminarieserie 5 | SmartAgri

Del 5 - Hårdvara och mjukvara - Hur skyddar vi oss mot stöld och sabotage?

Lantbruket har allt att vinna på att använda smart digitalteknik för att förbättra produktiviteten, stärka arbetsmiljön och få mer betalt för olika produkter. Men samtidigt måste vi tänka på att digitalteknik kan bli föremål för stöld och sabotage.

Det gäller både fysisk utrustning och digitala data som finns lokalt i systemen eller i ”molnet”. Under detta lunchseminarium kommer vi diskutera hur man kan göra för att skydda sig mot stöld och sabotage både när det gäller hårdvara och mjukvara.

Tre personer gör inspel i frågan

Lån av foto Agtech Sweden | SmartAgriVälkommen att lyssna på olika perspektiv från Polisen, Försäkringsbranschen och en maskinleverantör, nämligen Åhmans Traktorcentrum som är återförsäljare av John Deere och Kverneland m.m.

Jörgen Skarin, Verksamhetsutvecklare vid Regionalt Cybercrime Center inom Polisen, kommer att lyfta fram bilden av brottsligheten inom detta område samt ge tips om hur man kan skydda sig.

Richard Bogren, försäljningschef mot Lantbruk, Länsförsäkringar Skaraborg kommer bl.a. att tala om hur känsliga lantbruksverksamheter är för cyberangrepp genom att vissa centrala system kan bli föremål för hackning.

Daniel Carlsson, Precision AG/Farmsight Specialist hos Åhmans traktorcentrum, berättar om teknik som finns i John Deeres traktorer och tröskor och ger praktiska tips på vad man som lantbrukare kan göra föra att förhindra stölder. Han kommer till exempel förklara hur olika data från maskinerna lagras och vikten av medvetenhet om i viken grad man har säkrat databackupen.

Vi som arrangerar lunchseminarierna är de tre plattformarna Cyberly, SmartAgri och Agtech Sweden.

Anmälan till eventet

 

Välkommen!

Vårens lunchseminarier

15 februari – Cybersäkerhet – varför är det en ödesfråga?
28 februari – Cyberrisker – vad kan drabba mig som lantbrukare?

12 mars – Grundläggande cyberhygien – var börjar jag?
27 mars – Ny lagstiftning för livsmedelsproducenter
18 april – Hårdvara och mjukvara – hur skyddar vi oss mot stöld och sabotage?

"Save the date" i kalendern för digitalt seminarie 12.00-13.00.

Nyfiken på mötesplattformen Gröna möten?

Vi inspirerar, samlar och förmedlar kunskap.
Alla event, seminarier och program hittar du i Gröna Mötens Kalender
Välkommen!
© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu