Datum: 23 apr, 2025
Tid: 13:00 - 14:00
HUR KAN EID I KÖTTPRODUKTIONEN LEDA TILL BÄTTRE ARBETSMILJÖ OCH ÖKAD LÖNSAMHET?
Elektronisk identifiering kan ge flera fördelar inom köttproduktionen, såsom effektivare uppföljning, bättre beslutsunderlag och förenklad hantering av djurdata. I en serie digitala träffar utforskar vi hur nöt- och lammköttsproduktion kan förbättras och effektiviseras med EID.
Under denna del fokuserar vi på foderoptimering och foderstatsberäkning – hur vi kan använda viktanalyser insamlade med EID som grund för foderstatsberäkning och foderoptimering i vår produktion.
Program
13.00 Välkomna
Arrangörerna hälsar välkomna.
13.05 Grunderna i foderanalys och optimering
Filip Nilsson, RISE, går igenom grunderna i foder- och råvaruanalys och foderoptimering.
13.20 Utfodring med EID i nötköttsproduktionen
Annett Seeman, nötköttsrådgivare på Gård & Djurhälsan, berättar mer om hur nötköttsproducenter kan arbeta med utfodring kopplat till EID.
13.40 Utfodring med EID i lammproduktionen
Theo den Braver, lammrådgivare på Gård & Djurhälsan, går igenom hur lammproducenter kan arbeta med utfodring kopplat till EID.
14.00 Avslut
Evenemanget är kostnadsfritt och arrangeras av SmartAgri och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget vänder sig till lamm- och nötköttsproducenter, rådgivare och andra med intresse i köttproduktion. Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se. Information och länk sänds ut dagen innan som evenemanget är till den mailadress du anger. Viktigt att du anmäler dig senast 21 april via www.gronamoten.se. Varmt välkommen!
Under våren arrangerar vi en serie med fokus på elektronisk identifiering:
25 februari – Väga djur med elektronisk identifiering
25 mars – Produktionsuppföljning med elektronisk identifiering
23 april – Utfodring med elektronisk identifiering
21 maj – Slakterierna med elektronisk identifiering