KOntakta oss
kontakta oss

Kock tar upp kampen med megabolag

22 mars, 2018

Nitritbluff hotar svensk Krav-gris, kock tar upp kampen mot utsädesjättarna – och sushipalt! Det är något av innehållet i veckans omvärldsbevakning kring foodtech och agtech.
människorna
Han vill skaka om utsädesjättarna
Toppkocken Dan Barber – med egen gård – vill förändra hur vi och vad vi äter och hur vi brukar jorden. Nu tar han ett steg till och startar ett fröföretag som ska leverera nya innovativa grönsakssorter – och även spannmål. (Foodtank)
MATEN
Nitritbluff hotar svenska Krav-grisar
Svensk handel vägrar utveckla ekologiska charkprodukter utan konserveringsmedlet nitrit i. Men grannländerna har förbjudit det. Det pressar Krav-märket att tillåta nitrit och tvingar svenska Krav-kött att säljas som konventionellt. (Ekologiskt Lantbruk) 
TEKNIKEN

Miljardregn över varningstjänst till lantbrukare
Personaliserade råd som tidig identifiering av skadedjur samt varningar för torka och översvämningar tar hem miljoninvestering för Burma-baserade startupbolaget Impact Terra (E27.co)
 
Psst
Vill du ha AGFOs omvärldsbevakning i din inbox? Signa upp på AGFO weekly
MATEN

Nya bullar hos Ikea 
Framtidslaboratoriet Space10 har tagit 5 klassiska Ikea-rätter och lagat de i ny tappning hur de skulle kunna se ut i framtiden. Vad sägs om bugburger eller Neatball? (Medium.com)
TEKNIKEN
Robot ska minska matsvinnet
Detaljhandelsjätten Walmart ska sparar miljardbelopp på en maskin som minskar matsvinnet – och satsar på jordbruket i form av drönarpatent. (CB Insights, Nordic Businessinsider) 
maten
Foto: Ica

En nyhet från Agfo

© 2018 – 2022 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu