Köttig växtfärs lanseras i Sverige

Emigrantbönor, växtfärs som smakar nötkött – och bärodlare som satsar på artificiell intelligens. Häng med när AGFO summerar veckans nyheter inom agtech och foodtech.

Maten
Böna tillbaka i Sverige efter 130 år på drift

I 130 år har den gamla skånska bönsorten varit på vift i USA. Svenskättlingarna har hållit liv i emigrantbönan från hembyn och nu äntligen växer den i svensk jord igen tack vare en entusiast! (Land.se) 
Maten
Ny växtfärs lanseras i Sverige

Den danska växtbaserade färsen Naturli Foods gör internationell debut. Netto i Sverige ska sälja den veganska färsen som ska efterlikna nötköttets struktur, utseende och smak. (Fri Köpenskap)
Maten
Sverige i final
Svenska Veg of Lund, som gör växtdryck på potatisprotein och äppeljuice, finns bland finalisterna i World Food Innovation Awards 2018. Liksom Arla Foods. (Foodbev.com)
Människorna
KTH investerar i foodtech-företag
KTH Holding går in som delägare i Nutrient, ett foodtech-bolag som bland annat gör tempeh av svenska ärter och forskar på insekter som råvara. (AGFO.se)
Människorna
Här är de svenska insektsföretagen 
Det finns en handfull svenska insektsföretag med väldigt olika inriktningar. AGFO möter de svenska entreprenörerna som vill servera insekter till folket – och djuren. (AGFO.se)

 
TEKNIKEN
De satsar på datadriven odling
 Bärodlaren Driscoll’s satsar hårt på tekniker som artificiell intelligens, maskininlärning, IoT och blockkedjor, i allt från att stärka produktutbudet till att förbättra logistiken. (Land Lantbruk)
Tekniken
EU-regler för drönare

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram