KTH investerar i foodtech-företag

27 februari, 2018

KTH Holding går in som delägare i Nutrient, ett foodtech-bolag som bland annat gör Tempeh av svenska ärter och forskar på insekter som råvara.
– Allting blev klart idag, de köper en liten andel av bolaget, säger Adam Engström, grundare av Nutrient till AGFO.
Nutrient startade 2016 och i höstas kunde den första växtbaserade produktserien, Tempeh, börja säljas. Enligt Adam Engström ger stödet från KTH Holding möjlighet för företaget att ta nästa steg i utvecklingen.
– Av de cirka 300 affärsidéer som stöttas varje år av KTH Innovation, går KTH Holding in i ungefär 5 bolag som delägare. Vi tror mycket på Nutrients affärsidé och team, säger Lisa Ericsson, vd på KTH Holding i ett pressmeddelande.
Att utveckla klimatsmart mat med hög proteinhalt, som Tempeh, är ett av Nutrients två ben.
Det andra är att ta fram ett system för att kunna odla insekter i stor skala som livsmedelsingrediens.
LÄS OCKSÅ: Startupexperten: ”Det finns en sanslös potential”
Fakta
Nutrient kom in i KTH Innovations förinkubator i november förra året. Nutrient har också blivit ett av de fem bolag som blivit intagna i Sting Incubate.
Nutrient skapar nya innovativa livsmedel, och jobbar även med svinn från industri och jordbruk för att göra nya produkter.
 Missa inte fler intervjuer och spaningar, signa upp på

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram