Kycklingarna följer robothönan

AGFO bevakar foodtech- och agtech åt dig! Här är veckans omvärldsbevakning där vi dyker ner i robothönor, mattrender och minskat matsvinn.
MATEN
Alger kan bli framtidens supermat 
Vid svenska Seafarm skördas nu första kommersiella skörden alger. De innehåller två gånger mer protein än kött, mer betakaroten än morötter och mer järn än spenat. Fördelarna är många men det finns hinder för utvecklingen. (AGFO)
TEKNIKEN
Robothönan går – och kycklingarna följer
För att studera djurs komplexa beteende i grupp har forskare vid flera europeiska universitet tagit fram en robothöna. Och kycklingarna följer, trots att den absolut inte ser ut som någon höna. Tricket är att kycklingarna har präglats på roboten, det var det första de såg när de först såg dagens ljus. (Wired)
Människorna
”Sverige kan bli ett Silicon Valley för hållbar mat”
Gunhild Stordalen som jobbar för en global hållbar matproduktion vill se satsningar för att få fram en ”Tesla för tallriken” och att innovationer ska ta över hyllorna i mataffären. (Veckans affärer)
TEKNIKEN
Sensor mäter hur nyttig din mat är
Blir det mycket socker, salt och alkohol i påsk? Exakt hur mycket kan du få reda på genom att sätta en ny liten sensor på tanden som mäter exakt ditt intag. Än så länge bara en prototyp. (Arstechnica)
MATEN
Här är mattrenderna för

En nyhet från Agfo

© 2018 SmartAgri. All rights reserved.
En webbplats gjord av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram