KOntakta oss
kontakta oss

Minskar smart agtech vår sårbarhet?

7 juli, 2020

Foto: Henrik Rosén

I förra veckan arrangerade Elmia för första gången ett event som hette Elmiadalen. Elmiadalen kan ses som en digital variant av Almedalen. Då året är som det är med event och tillställningar så valde SmartAgri att ihop med Agtech2030 att tänka lite nytt och vara med och arrangera ett seminarium på Elmiadalen.

Rubriken för vårt event var: Minskar smart agtech vår sårbarhet? Det sägs att nöden är uppfinningarnas moder. Vilka viktiga innovationer inom exempelvis lantbruket har skett under kriser? Vilka hot står vi inför i framtiden? Vilka nya innovationer behövs för att vi ska förhindra och hantera de framtida kriserna?

På eventet fanns 3 paneldeltagare med. Dessa var Ove Konradsson, vd Husshållningssällskapet Västra, Charlotte Norrman docent vid Linköpings universitet och Per Frankelius, docent vid Linköpings universitet. Utöver dessa var Matilda von Rosen moderator, innovationscoach på Agroväst.

Förutom de som syntes på scenen har även Uno Wennergren, professor vid Linköpings universitet, Jens Juul, processledare Agroväst, Kristina Anderback, senior rådgivare Agroväst, Kristine Ivarsson, hortonom Hushållningssällskapet Västra, Janne Rundqvist, Agronom och bl.a. styrelseledamot i Stiftelsen Lantbruksforskning samt Jonas Engström, forskare RISE bidragit på olika sätt till eventet.

Vi hoppas med detta event locka teknikbolag som ännu inte är engagerade inom agtech till att få upp ögonen för denna bransch.

För er som missade vårt live-seminarium på Elmiadalen kan nu se detta på denna länk.

© 2018 – 2024 SmartAgri. All Rights Reserved.
Hemsidan skapad av AlizonWeb AB.
crossmenu